Студенти Факультету наземних споруд і аеродромів знайомляться з творчістю видатних митців України
  • Довідник
  • Пошта
  • УКР
  • ENG
  • ...
14.05.2024, 17:26
Останні новини
Події
    NAU

    vstup do NAU

    Інститут неперервної освіти

    akademiya-mikrotik








    Студенти Факультету наземних споруд і аеродромів знайомляться з творчістю видатних митців України

    Студенти Факультету наземних споруд і аеродромів знайомляться з творчістю видатних митців України
    img

    Студенти 2 курсу спеціальності «Дизайн», освітньо-професійної програми «ІТ-Дизайн» кафедри комп’ютерних технологій дизайну і графіки Факультету наземних споруд і аеродромів під керівництвом наставниці групи Олени Носенко відвідали виставку в Українському домі «Боривітер», присвячену творчості талановитої художниці Алли Горської.

    Під час екскурсії студенти мали змогу ознайомитися з різноманітними роботами мисткині, які вразили їх глибиною змісту та майстерним виконанням. Особливий інтерес викликали картини, що торкалися гострих суспільних проблем, яскраві абстрактні композиції, портрети видатних українців, зображення мозаїк з героїчними постатями нашої історії, унікальні фотографії радянської епохи та архівні документи, що розповідають про переслідування митців режимом у 1960-х роках.

    На виставці представлено понад 100 творів живопису, графіки, ескізів монументальних робіт з музейних і приватних колекцій, а також архівні матеріали, що висвітлюють творчу й громадську діяльність Алли Горської – відомої мисткині-шістдесятниці та громадської діячки. На жаль, більшість її монументальних робіт, зокрема частина мозаїк, була втрачена через російську окупацію та жорстокі обстріли, як-от знамените мозаїчне панно «Боривітер» у Маріуполі, назва якого стала назвою виставки.

    Творчість Алли Горської вразила студентів своєю глибиною, різноманітністю технік та особливим баченням життя, що відображене в кожній картині. Така нагода ознайомитися з роботами видатної української мисткині стала для них незабутнім досвідом та надихнула до подальшого вивчення мистецької спадщини України.





    © Національний авіаційний університет
    03058, Україна
    м.Київ, просп. Гузара Любомира 1
    post@nau.edu.ua | (044)406-79-01