Юридичний факультет підвищує національну свідомість молоді в контексті сучасних викликів
  • Довідник
  • Пошта
  • УКР
  • ENG
  • ...
2.04.2024, 16:56
Останні новини
Події
    NAU

    vstup do NAU

    Інститут неперервної освіти

    akademiya-mikrotik








    Юридичний факультет підвищує національну свідомість молоді в контексті сучасних викликів

    Юридичний факультет підвищує національну свідомість молоді в контексті сучасних викликів
    img

    26 березня 2024 року на Юридичному факультеті відбувся методичний семінар для наставників, старост академічних груп та студентів на тему «Національне виховання молоді: сучасний стан та перспективи».

    У роботі заходу взяли участь:

    Відкриваючи захід, Юлія Юринець зауважила:  «Російська агресія проти України  істотно вплинула на національну свідомість українців, трансформувала нашу систему цінностей, змінила оцінку минулого та ставлення до деяких знакових історичних особистостей. Тому так важливо використовувати різні форми спілкування з молодими людьми для того, щоб розуміти їх настрої та  бачення тих чинників, які безпосередньо  впливають на  подальший розвиток національної свідомості».

    Військовослужбовець з позивним «Гетьман» поділився думками щодо почесного обов’язку захищати Батьківщину та важливості належної підготовки до такого захисту.

    Ганна Байкєніч презентувала основні напрями роботи та завдання Українського інституту національної пам’яті, обговоривши зі студентами дискусійні питання історії України й нові підходи до популяризації минулого українського народу.

    Олександр Герасименко ознайомив присутніх із державною політикою у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності.

    Під час обміну думками були розглянуті питання виховання національної еліти як однієї з основних місій університетів, форми і методи формування національної свідомості молоді, значення національної самосвідомості для патріотизму майбутніх юристів, роль національної свідомості молоді в контексті євроінтеграції України, фактори розвитку національної самосвідомості молоді в умовах війни, національна ідея як ядро національної свідомості та інші.

    Підсумовуючи захід, заступниця декакана ЮФ Ніна Троцюк подякувала студентам за активність та свідому позицію щодо патріотичного виховання як складової національного виховання, метою якого є становлення самодостатнього громадянина-патріота України, гуманіста й демократа, готового виконувати свої громадянські та конституційні обов’язки.

    Наприкінці усі присутні вшанували пам’ять Героїв України, які поклали життя, захищаючи Батьківщину, серед них і випускники факультету Андрій Суботін, Максим Олійник та Іван Ткачов.





    © Національний авіаційний університет
    03058, Україна
    м.Київ, просп. Гузара Любомира 1
    post@nau.edu.ua | (044)406-79-01