Вивчення об’єктів дизайну студентами ІТ-дизайнерами Факультету наземних споруд і аеродромів
  • Довідник
  • Пошта
  • УКР
  • ENG
  • ...
14.10.2024, 13:21
Останні новини
Події
    NAU

    vstup do NAU

    Інститут неперервної освіти

    akademiya-mikrotik








    Вивчення об’єктів дизайну студентами ІТ-дизайнерами Факультету наземних споруд і аеродромів

    Вивчення об’єктів дизайну студентами ІТ-дизайнерами Факультету наземних споруд і аеродромів
    img

    Студенти Факультету наземних споруд і аеродромів, які навчаються за освітньо-професійною програмою «ІТ-дизайн», під керівництвом старшої викладачки кафедри комп’ютерних технологій дизайну і графіки Олени Носенко, працювали над своїми фотопроєктами в Українському Домі. Це відбувалося під час відкриття масштабної музейної ретроспективи Тіберія Сільваші.

    «Кола Сільваші» — це велика музейна ретроспектива, присвячена творчості та непересічній особистості одного з провідних українських митців другої половини ХХ — початку ХХІ століть.

    У рамках цього заходу студенти мали унікальну можливість долучитися до вивчення мистецьких творів Тіберія Сільваші та створити фотографії, які відображають їхнє власне бачення об’єктів дизайну.

    Куратори виставки у вступному слові зазначають: «Тіберій Сільваші є ключовою фігурою сучасного мистецтва України. Живописець, теоретик і куратор, він об'єднує навколо себе художників і художниць трьох поколінь. Його мистецькі практики, тексти, колективні проєкти та особисте спілкування з учасниками та учасницями культурного поля стали визначальними для формування українського мистецького ландшафту, яким він є сьогодні».

    Тіберій Сільваші, один з найактивніших діячів українського мистецького процесу, брав безпосередню участь у підготовці цієї виставки. Сам митець зазначає: «В екзистенціальній самотності людини у світі мистецтво залишається єдиною можливістю встановити гармонію. У такі моменти буття розкривається як істина. І мистецтво стає інструментом запису істини, а виставка — її презентацією».

    Виставка «Кола Сільваші» знайомить українську аудиторію з творчим доробком та непересічною особистістю художника, чия роль в історії сучасного українського мистецтва і сьогодні залишається однією з визначальних.

    Ця подія надає студентам-дизайнерам цінну можливість не лише ознайомитися з роботами видатного митця, але й розвинути власне творче бачення, застосовуючи здобуті знання на практиці через створення фотопроєктів.





    © Національний авіаційний університет
    03058, Україна
    м.Київ, просп. Гузара Любомира 1
    post@nau.edu.ua | (044)406-79-01