Проведено тренінг з міжнародного гуманітарного права для магістрів та аспірантів Факультету міжнародних відносин
  • Довідник
  • Пошта
  • УКР
  • ENG
  • ...
15.10.2024, 14:03
Останні новини
Події
    NAU

    vstup do NAU

    Інститут неперервної освіти

    akademiya-mikrotik








    Проведено тренінг з міжнародного гуманітарного права для магістрів та аспірантів Факультету міжнародних відносин

    Проведено тренінг з міжнародного гуманітарного права для магістрів та аспірантів Факультету міжнародних відносин
    img

    Радник президента Товариства Червоного Хреста України Тимур Короткий провів тренінг з міжнародного гуманітарного права (МГП) для магістрів та аспірантів Факультету міжнародних відносин.

    Тимур Короткий розповів про основи системи міжнародного гуманітарного права, зокрема, Право Гааги, що регламентує обмеження методів і засобів ведення війни з метою зменшення страждань. Спікер детально обговорив 4-ту Гаазьку конвенцію про закони та звичаї війни на суходолі та її додаток. Також значну увагу він приділив Праву Женеви, яке передбачає захист цивільного населення та інших жертв збройних конфліктів.

    Слухачі ознайомились із ключовими Женевськими конвенціями, зокрема: Женевська конвенція І про поліпшення для поранених та хворих у регулярних арміях; Женевська конвенція ІІ про поліпшення долі поранених і осіб, які зазнали кораблетрощі зі складу збройних сил на морі; Женевська конвенція ІІІ про поводження з військовополоненими; Женевська конвенція IV про захист цивільного населення під час війни.

    Радник президента Товариства Червоного Хреста України, доцент кафедри міжнародного права та міжнародних відносин Національного університету «Одеська юридична академія» наголосив на тому, що в контексті збройного конфлікту, спричиненого агресією рф проти України, саме на державі лежить першочергове зобов'язання дотримання норм міжнародного гуманітарного права. Він підкреслив важливість норм, як-от Норма 144, яка забороняє державам заохочувати порушення МГП, і Норма 149, яка покладає на державу відповідальність за такі порушення.

    Учасники тренінгу також обговорили, як Україна забезпечує дотримання МГП через ратифікацію міжнародних договорів, ухвалення національного законодавства та створення відповідних органів, таких як міжвідомча комісія з питань МГП. Не менш важливим є поширення знань серед населення, контроль за дотриманням норм МГП та притягнення до відповідальності за воєнні злочини.

    Тренінг став важливою платформою для глибокого обговорення механізмів імплементації міжнародного гуманітарного права в Україні, що є особливо актуальним в умовах сучасних викликів.





    © Національний авіаційний університет
    03058, Україна
    м.Київ, просп. Гузара Любомира 1
    post@nau.edu.ua | (044)406-79-01