Професорка Юридичного факультету прочитала курс лекцій для студентів Варненського вільного університету Чорноризця Храбра
  • Довідник
  • Пошта
  • УКР
  • ENG
  • ...
15.10.2024, 14:38
Останні новини
Події
    NAU

    vstup do NAU

    Інститут неперервної освіти

    akademiya-mikrotik








    Професорка Юридичного факультету прочитала курс лекцій для студентів Варненського вільного університету Чорноризця Храбра

    Професорка Юридичного факультету прочитала курс лекцій для студентів Варненського вільного університету Чорноризця Храбра
    img

    У рамках міжнародної програми мобільності Erasmus+ з 30 вересня по 4 жовтня 2024 року професорка кафедри конституційного та адміністративного права Юридичного факультету НАУ, д.ю.н., професорка, Заслужена юристка України Ірина Сопілко для студентів Варненського вільного університету Чорноризця Храбра (Республіка Болгарія) прочитала курс лекцій «Права людини в епоху штучного інтелекту: виклики та правове регулювання».

    Представниця Національного авіаційного університету розповіла здобувачам про права людини в епоху інформаційних технологій, в тому числі епоху розвитку штучного інтелекту, наголосила на важливість останніх правових напрацювань, зокрема, на ухваленні у 2024 році Радою Європи першої Конвенції про захист прав людини і демократії в умовах розвитку штучного інтелекту, проаналізувала перспективи необхідного правового регулювання прав та обов’язків штучного інтелекту як на міжнародному рівні, так і в Україні.

    Під час відвідин партнерського закладу вищої освіти відбулась також офіційна зустріч Ірини Сопілко з ректором Варненського вільного університету Чорноризця Храбра Петром Христовим та деканом Юридичного факультету Йонко Димитров Кунчевим, в рамках якої обговорено можливості подальшої співпраці. Питання, що обговорювалися в ході переговорів стосувалися обміну студентами, викладачами, адміністративним персоналом у рамках міжнародної академічної мобільності, проведення онлайн-тренінгів, публічних лекцій, спільних літніх шкіл з права, розвитку науково-дослідних тематик, участі у спільних грантах. Сторони обговорили також процес імплементації програми подвійних дипломів та висловили готовність у всілякій підтримці партнерства.

    «Пошук партнера — надзвичайно складний та відповідальний процес, і ми раді, що у Варненському вільному університеті Чорноризця Храбра ми знайшли людей, з якими розмовляємо однією мовою, поділяємо ті самі цінності. У нас є спільне бачення того, якою має бути якість юридичної освіти, як здобута правова освіта впливає на економіку та державу, на професійне зростання випускників, результатом якого є розвиток правової незалежної держави», — зазначила Ірина Сопілко.

    У свою чергу декан Юридичного факультету Йонко Димитров Кунчев зауважив: «Програма подвійних дипломів надасть можливість випускникам Національного авіаційного університету здобути освітні компетентності не тільки від викладачів вітчизняного навчального закладу, а й, зокрема, від викладачів Варненського вільного університету Чорноризця Храбра. Безумовно, це підвищить якість підготовки випускників і дасть змогу за результатами навчання отримати дипломи двох університетів: Національного авіаційного університету та Варненського вільного університету Чорноризця Храбра (Республіка Болгарія)».

     





    © Національний авіаційний університет
    03058, Україна
    м.Київ, просп. Гузара Любомира 1
    post@nau.edu.ua | (044)406-79-01