Співпраця НАУ з міжнародною компанією AxxonSoft: цифрова трансформація, значні інвестиції, сучасна лабораторія
  • Довідник
  • Пошта
  • УКР
  • ENG
  • ...
4.01.2024, 13:51
Останні новини
Події
    NAU

    vstup do NAU

    Інститут неперервної освіти






    Співпраця НАУ з міжнародною компанією AxxonSoft: цифрова трансформація, значні інвестиції, сучасна лабораторія

    Співпраця НАУ з міжнародною компанією AxxonSoft: цифрова трансформація, значні інвестиції, сучасна лабораторія
    img

    Національний авіаційний університет в рамках своєї цифрової трансформації та реорганізації підписав меморандум стратегічної співпраці з міжнародною компанією «AxxonSoft» – одним із світових лідерів з розробки програмного забезпечення для побудови комплексних систем безпеки та інтелектуального відеоспостереження.

    Цікавим і важливим є той факт, що генеральний директор компанії AxxonSoft Олександр Курінний – є випускником НАУ, який він закінчив з відзнакою у 2007 році, а зараз керує власним міжнародним бізнесом.

    “Розпочато дуже важливу співпрацю, масштабний і насправді амбітний проєкт, аналогів якому не існує в державних вишах. Пишаюся випускниками НАУ, їх успіхами та досягненнями і дякую кожному за підтримку та великий внесок в розвиток своєї Альма-матер”, – Володимир Шульга, Голова комісії з реорганізації НАУ, в. о. ректора.

    В чому полягає суть співпраці НАУ та AxxonSoft?

    Завдяки цій співпраці НАУ планує реалізувати низку прогресивних та амбітних проєктів із забезпечення комплексної системи безпеки своєї території, а також розвитком науково-технічної бази, яка повинна стати базисом для нових, сучасних освітніх програм в університеті. 

    Міжнародний досвід компанії дозволить осучаснити підходи до вивчення новітніх технологій, які широко застосовуються по всьому світу на практиці, в тому числі в авіаційній безпеці. 

    Для прийняття такого важливого рішення щодо співпраці, спільна робоча група фахівців протягом останніх місяців проводила практичні випробування сучасних технологій на існуючій інфраструктурі НАУ і отримала позитивні результати, які тепер ляжуть в основу масштабного впровадження в повному обсязі.

    Отже – на що очікувати?

    Найближчим часом в НАУ зʼявляться найкращі інноваційні технології інтелектуального відеоспостереження на базі штучного інтелекту, нейроаналітичні мережі, біометричні системи ідентифікації з розпізнаванням облич, системи розпізнавання автомобільних номерів з ідентифікацією кольору, марок та моделей цих авто, інтелектуальний пошук в архіві за подіями та критеріями, виявлення нестандартної поведінки людини, виявлення осіб із зброєю, системи виявлення пожеж тощо.

    Головною перевагою такого розвитку cтане впровадження інтеграційної PSIM-платформи, що об’єднає системи відеоспостереження з підсистемами контролю доступу (СКУД), охоронно-пожежної сигналізації (ОПС), охорони периметру тощо в єдину інформаційну систему управління і контролю для забезпечення комплексної системи безпеки. 

    “На мій погляд, дуже важливим аспектом цього проєкту є те, що самі студенти, аспіранти, доктори наук та інші науковці зможуть не тільки використовувати дані технології в своїх наукових та лабораторних цілях, але й збагачувати систему своїми власними розробками. Для реалізації такого підходу буде побудована сучасна лабораторія, з усіма необхідними можливостями за рахунок інвестицій приватного партнера. Перший крок вже зроблено і перші інвестиції на загальну суму 2,6 млн. грн були здійснені!”, Олександр Курінний, генеральний директор компанії AxxonSoft. 

    “Вважаю, ця співпраця є важливою з будь-якої точки зору, закцентую увагу на двох аспектах. По-перше, це підвищення рівня безпеки на території університету, що набуває неабиякої актуальності в умовах війни. А по-друге, реалізація в найближчому майбутньому низки спільних освітніх і наукових проєктів: це і є та необхідна синергія державного та приватного партнерства, реальні бенефіти і найближчі перспективи взаємодії НАУ та компанії AxxonSoft. До речі, перший освітній проєкт на базі НАУ стартує вже в цьому місяці, студенти, викладачі та співробітники університету зможуть відвідати його безкоштовно – це чудова можливість здобути нові знання”, – Сергій Гнатюк, декан ФКНТ НАУ.

    Віримо, що прецедент такого партнерства стане запорукою успіху розвитку IT-технологій в освітній галузі, а спільні розробки та напрацювання здійснять науково-технічний прорив для скорішої перемоги України над ворогом. 





    © Національний авіаційний університет
    03058, Україна
    м.Київ, просп. Гузара Любомира 1
    post@nau.edu.ua | (044)406-79-01