На Факультеті лінгвістики та соціальних комунікацій проведено зустріч зі стейкхолдерами
  • Довідник
  • Пошта
  • УКР
  • ENG
  • ...
27.05.2022, 12:07
Останні новини
Події
    NAU

    konferencziya molodyh uchenyh i studentiv polit

    vstup do NAU

    Інститут неперервної освіти






    На Факультеті лінгвістики та соціальних комунікацій проведено зустріч зі стейкхолдерами

    На Факультеті лінгвістики та соціальних комунікацій проведено зустріч зі стейкхолдерами
    img

    25 травня, за ініціативи кафедри англійської філології і перекладу Факультету лінгвістики та соціальних комунікацій (ФЛСК) Національного авіаційного університету, відбувся круглий стіл зі стейкхолдерами кафедри.

    На заході були присутні:
    - директор перекладацької компанії Translatel Олександр Бондаренко;
    - фахівець відділу Європейського права та міжнародної інтеграції Інституту законодавства Верховної Ради України Анна Кондратова.

    Метою зустрічі було обговорення переліку вибіркових дисциплін, що пропонуватимуться студентам магістратури на 2022-2023 навчальний рік.

    Передусім, стуйкхолдери відзначили високий рівень підготовки здобувачів освітньої програми, з якими вони співпрацювали в межах практики та щорічної «Літньої школи перекладу». Окремо обговорювалися питання переліку та змісту вибіркових дисциплін та необхідність їхнього узгодження з вимогами ринку праці. Зокрема, було запропоновано поєднати вивчення CAT технологій з галузевими напрямками перекладу, а саме авіаційною, технічною складовими.

    Роботодавці надали методичні поради щодо навчання здобувачів предметної компетентності у різних видах спеціального перекладу та приділяти більше уваги реферативному перекладу в межах юридичного перекладу документів ЄС та Ради Європи. Гості також висловили свою думку стосовно нефахових вибіркових дисциплін, зазначивши, що доцільно було б запропонувати здобувачам курси з тайм-менеджменту, фінансових аспектів роботи перекладача, психології успішного бізнесу.

    Дякуємо учасникам за слушні пропозиції та корисні поради.





    © Національний авіаційний університет
    03058, Україна
    м.Київ, просп. Гузара Любомира 1
    post@nau.edu.ua | (044)406-79-01