Делегація Міністерства освіти і науки України знаходиться з візитом в Республіці Сербія
  • Довідник
  • Пошта
  • УКР
  • ENG
  • ...
17.09.2021, 10:58
Останні новини
Події
    NAU

    konferencziya molodyh uchenyh i studentiv polit

    vstup do NAU

    Інститут неперервної освіти






    Делегація Міністерства освіти і науки України знаходиться з візитом в Республіці Сербія

    Делегація Міністерства освіти і науки України знаходиться з візитом в Республіці Сербія
    img

    15 вересня у Белграді, Республіка Сербія, стартували перші Всесвітні учнівські спортивні ігри U15 для школярів 13-15 років.

    На церемонії відкриття були присутні президент Міжнародної федерації учнівського спорту Лоран Петринко, 5000 школярів та представники керівництв різних країн - від Бразилії до України. Атмосфера неймовірної енергетики не тільки подарувала яскраве свято, а головне заряджала кожного своєю шаленою силою та олімпійською жагою перемог. В умовах тривалого карантину, для молоді це надзвичайний шанс відновити спілкування та братерство багатьох країн Світу.

    Всього у змаганнях братимуть участь 2500 юних спортсменів зі 43 країн світу, які розіграють 172 комплекти нагород у 14 видах спорту. Крім спортивної для учасників передбачені культурна та освітня програми.

    Україну на Всесвітніх учнівських спортивних іграх представляють 250 учнів. На даний час, у неофіційному командному заліку українські спортсмени посідають перше місце за кількістю медалей: всього 114, з яких 56 – золотих.

    Наших спортсменів підтримує делегація Міністерства освіти і науки України у складі:
    - Артур Селецький, заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації;
    - Максим Луцький, ректор Національного авіаційного університету;
    - Євгеній Імас, Президент Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України», ректор Національного університету фізичного виховання і спорту України;
    - Роман Греба, президент Федерації учнівського спорту України.

    Делегація МОН, в рамках візиту, провела зустріч з керівниками Міністерства освіти, науки та технологічного розвитку та Міністерства молоді та спорту Республіки Сербія. Сторони обговорили співробітництво та зміцнення міжнародних зв’язків між Україною та Сербією.

    Крім того, Перший Віце-прем’єр-міністр - Міністр освіти, науки та технологічного розвитку Бранко Ружич передав Надзвичайному і Повноважному Послу України у Республіці Сербія Олександру Александровичу офіційне запрошення Міністру освіти і науки України Сергію Шкарлету відвідати Сербію в будь-який зручний для нього час для зміцнення партнерських стосунків наших країн та розширення можливостей співпраці у освітній та науковій сферах.





    © Національний авіаційний університет
    03058, Україна
    м.Київ, просп. Гузара Любомира 1
    post@nau.edu.ua | (044)406-79-01