В НАУ відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених і студентів «Аеро-2021. Повітряне і космічне право»
  • Довідник
  • Пошта
  • УКР
  • ENG
  • ...
29.11.2021, 12:28
Останні новини
Події
    NAU

    konferencziya molodyh uchenyh i studentiv polit

    vstup do NAU

    Інститут неперервної освіти






    В НАУ відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених і студентів «Аеро-2021. Повітряне і космічне право»

    В НАУ відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених і студентів «Аеро-2021. Повітряне і космічне право»
    img

    26 листопада 2021 року на Юридичному факультеті (ЮФ) Національного авіаційного університету в онлайн-форматі на платформі Google Meet відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених і студентів «Аеро-2021. Повітряне і космічне право».

    У конференції взяли участь 270 учасників із 14-ти регіонів України, 27-ми закладів вищої освіти та 17-ти установ і організацій, діяльність яких пов’язана з авіакосмічною галуззю.

    Відкриваючи пленарне засідання конференції, проректор з наукової роботи НАУ Євген Романенко привітав молодих науковців та студентів з початком роботи наукового заходу, відзначивши, що наукове опрацювання та обговорення сучасних проблем формування та перспектив розвитку авіакосмічної галузі впливає на якісну підготовку авіаційних юристів та підвищення кваліфікації юристів, які працюють у космічній галузі.

    В свою чергу декан ЮФ Ірина Сопілко вітаючи учасників конференції зазначила: «Наукове дійство є чудовою традицією Юридичного факультету та Університету, яке згуртовує, об’єднує та дає чудову можливість для відкритого діалогу, обміну думками та досвідом практикуючих юристів, знаних науковців, молодих вчених і студентів. Дякую усім, хто виявив бажання поділитися своїм науковим надбанням та професійною майстерністю зі студентами факультету».
               
    З привітальним словом до учасників конференції звернулися:
    Ігор Зелінський – заступник Голови Державної авіаційної служби України;
    Наталія Малишева - завідувачка відділу проблем аграрного, земельного, екологічного та космічного права Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України; заступник директора Міжнародного центру космічного права НАН України, член-кореспондент Міжнародної академії астронавтики, академік Національної академії правових наук України, д. ю. н., професор;
    Олена Степаненко - представник Уповноваженого з дотримання соціальних та економічних прав Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини; Віталій Вдовічен - декан Юридичного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, д.ю.н., доцент;
    Дмитро Живило - Голова відокремленого підрозділу ГО «Український Транспортний Союз»;
    Олександр Франчук - Віце-Президент Асоціації «Аеропорти України».
               
    З цікавістю були заслухані змістовні доповіді: Станіслава Філіппова – заступника начальника факультету правоохоронної діяльності Національної академії Державної прикордонної служби України, д.ю.н., к.психол.н., доцента;
    Володимира Рижого – Президента ПП «Юридичне бюро Рижого», віце-президента Міжнародного фонду юристів, судді постійно діючого Третейського суду при Українському Національному комітеті Міжнародної Торгової Палати, к.ю.н., доцента; Владислава Харченка – директора Державного підприємства «Український авіаційний метеорологічний центр»;
    Олександра Лісовика – директора представництва авіакомпанії «Азербайджанські авіалінії»;
    Ганни Валюшко – заступника директора юридичного департаменту, Авіакомпанії SkyUp; Алли Писарчук – заступника Начальника відділу прикордонної служби «Жуляни»;
    Юлії Коваленко – провідного юрисконсульта відділу договірно-правової роботи ДП МА «Бориспіль»;
    Ярослава Кучера – Голови Громадської ради при Державній авіаційній службі України; Марини Якимчук – інструктора-бортпровідника II категорії компанії МАУ.

    Результативною та успішною була робота дискусійних панелей, в ході яких студенти активно долучились до обговорення проблем формування та перспектив розвитку авіаційної галузі, впливу трансформаційних процесів на правову організацію повітряної і космічної галузі, кримінальної відповідальності у транспортній сфері, приватно-правового регулювання авіаційної галузі, співвідношення змісту та порядку здійснення господарської та космічної діяльності, впровадження антикорупційних реформ в авіакосмічній сфері тощо.





    © Національний авіаційний університет
    03058, Україна
    м.Київ, просп. Гузара Любомира 1
    post@nau.edu.ua | (044)406-79-01