Зустріч з завідувачкою архівним підрозділом Національного музею мистецтв
  • Довідник
  • Пошта
  • УКР
  • ENG
  • ...
19.06.2019, 08:05
Останні новини
Події
    NAU

    konferencziya molodyh uchenyh i studentiv polit

    vstup do NAU

    Інститут неперервної освіти






    Зустріч з завідувачкою архівним підрозділом Національного музею мистецтв

    Зустріч з завідувачкою архівним підрозділом  Національного музею мистецтв
    img

    Студенти та викладачі кафедри історії та документознавства Факультету лінгвістики та соціальних комунікацій (ФЛСК) зустрілись із завідувачкою архівним підрозділом Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків Марією Кулінич. Захід відбувся в рамках святкування «Міжнародного тижня архіву». Організатори заходу – завідувач кафедри історії та документознавства ФЛСК Ірина Тюрменко та доцент кафедри Тетяна Курченко.

    Марія Кулінич ознайомила майбутніх архівістів із специфікою роботи музейних архівів, їх комплектуванням, тематикою документів, які в них зберігаються, проблемами їх наукового вивчення та забезпечення доступу до них на прикладі діяльності Музею Ханенків. Також говорили про стереотипи сприйняття архівних та музейних працівників у суспільстві, про роль архівів у науковій діяльності музеїв та реституції культурних цінностей.

    Лекція «Музейний архів: особливості роботи» була цікавою, інтерактивною, розрахованою саме на молодіжну аудиторію. Студенти задали безліч питань і отримали компетентні, фахові відповіді. Головна мета цієї зустрічі була досягнута: молодь переконалась, що архів це місце захоплюючих відкриттів, а сучасний архівіст – це молодий професіонал нового ґатунку.





    © Національний авіаційний університет
    03058, Україна
    м.Київ, просп. Гузара Любомира 1
    post@nau.edu.ua | (044)406-79-01