Державний музей авіації України НАУ у ТОП-20 кращих авіамузеїв світу
  • Довідник
  • Пошта
  • УКР
  • ENG
  • ...
2.01.2019, 17:53
Останні новини
Події
    NAU

    konferencziya molodyh uchenyh i studentiv polit

    reestratsii na nmt 2024

    suchasni zakladi osviti

    vstup do NAU

    Інститут неперервної освіти






    Державний музей авіації України НАУ у ТОП-20 кращих авіамузеїв світу

    Державний музей авіації України НАУ у ТОП-20 кращих авіамузеїв світу
    img

    Державний музей авіації України імені О.К. Антонова Національного авіаційного університету потрапив у двадцятку кращих світових авіамузеїв за версією CNN.

    На сайті CNN зазначено, що музей є однією з найбільших у світі виставок авіаційної техніки. Сьогодні в музеї понад 90 експонатів, серед яких надзвукові літаки-бомбардувальники, транспортні літаки і ядерні ракетоносці.

    На думку авторів рейтингу, одним з найбільш вражаючих експонатів музею – Ту-104. CNN, цитуючи завідувача кафедри електроніки Інституту аеронавігації, електроніки та телекомунікацій НАУ Фелікса Яновського, зазначає, що 15 вересня 1956 року реактивний авіалайнер Ту-104 здійснив свій перший пасажирський рейс між Москвою і Іркутськом. Саме цей літак зараз знаходиться в Державному авіаційному музеї України, і це найстаріший – зі збережених літаків цього типу».

    До списку кращих авіаційних музеїв світу увійшли музеї Австралії, Австрії, Великобританії, Іспанії, Канади, Китаю, Польщі, Росії, США та Франції. Більш детальна інформація за посиланням: http://edition.cnn.com/travel/article/best-aviation-museums/index.html





    © Національний авіаційний університет
    03058, Україна
    м.Київ, просп. Гузара Любомира 1
    post@nau.edu.ua | (044)406-79-01