Всесвітньо відома команда Rotor Riot в НАУ
  • Довідник
  • Пошта
  • УКР
  • ENG
  • ...
29.07.2016, 10:02
Останні новини
Події
    NAU

    konferencziya molodyh uchenyh i studentiv polit

    vstup do NAU

    Інститут неперервної освіти






    Всесвітньо відома команда Rotor Riot в НАУ

    Всесвітньо відома команда Rotor Riot в НАУ
    img

    Ангар Національного авіаційного університету став місцем запуску дронів всесвітньо відомої команди Rotor Riot.

    Це стало можливим завдяки старанням Української асоціації дрон-рейсингу. За словами президента Української асоціації Олексія Клюка, вони довго списувалися та кооперувалися з Міжнародною організацією дрон-рейсингу та організаторами Drone World. «Ми, як Асоціація, будемо влаштовувати національний етап цієї гонки, яка буде проходити в Україні 3-4 вересня. Наші переможці поїдуть на Гаваї представляти Україну. Там беруть участь більше 50 країн.  Rotor Riot – одні з партнерів та спонсорів  цих змагань. Ось так вперше ми познайомилися через Facebook. Потім з’явилася інформація, що вони зацікавлені поїздкою в Україну», – розповів Олексій Клюк.

    Головною ціллю команди в Україні було відвідати Чорнобильську зону.  Хлопці підкорили відомий об’єкт «Дуга». У пошуках цікавих місць для запуску дронів, вони завітали й до ангару НАУ, який є найбільшим навчальним ангаром у Європі.

    Cеред членів Української асоціації дрон-рейсингу ми зустріли й випускника НАУ Іллю Дашивець. Зараз він займає посаду технічного директора Асоціації. «Я навчався на Аерокосмічному факультеті, був «слоном». Мій батько – авіаконструктор. З раннього дитинства я ріс на аеродромі. Тобто авіація для мене – це щось велике. Я не можу сказати що до чого привело, але я навчався в НАУ,  дуже люблю авіацію і  займаюся тим, чим займаюся». А займатися польотами на дронах Ілля почав більше, ніж 2 роки тому. Хлопець був активістом  київського автомайдану. Там і з’явилася тема дронів з відеокамерами, де хлопець і почав їх запускати. «До мене звернулися друзі з ініціативою зробити Асоціацію дрон-рейсингу, оскільки це дуже популярний вид спорту, який активно розвивається. Так для мене все й почалося».

    Rotor Riot завітала до України лише на кілька днів. Хлопці привезли з собою власну техніку. Через унікальні розробки команду навіть не хотіли пропускати на територію України. Все ж, у відеороботах Rotor Riot відтепер можна знайти кадри не лише українських пейзажів, але й ангару НАУ.

     

    http://joinfo.ua/sociaty/1175705_NAU-prinyal-vsemirno-izvestnuyu-komandu-dron.html

    http://kvedomosti.com/497587-nau-prinyal-vsemirno-izvestnuyu-komandu-po-dron-reysingu.html





    © Національний авіаційний університет
    03058, Україна
    м.Київ, просп. Гузара Любомира 1
    post@nau.edu.ua | (044)406-79-01