Співробітник НАУ – представник UNESCO в Аджмані (ОАЕ)
  • Довідник
  • Пошта
  • УКР
  • ENG
  • ...
16.10.2018, 08:07
Останні новини
Події
    NAU

    konferencziya molodyh uchenyh i studentiv polit

    vstup do NAU

    Інститут неперервної освіти






    Співробітник НАУ – представник UNESCO в Аджмані (ОАЕ)

    Співробітник НАУ – представник UNESCO в Аджмані (ОАЕ)
    img

    Місія ЮНЕСКО / Міжнародної Спілки архітекторів перебувала з 06 по 12 жовтня 2018 року в Аджманському університеті з метою валідації (акредитації) кафедри архітектури в системі міжнародної освіти. Така валідація дає право випускникам працювати в усьому світі і підвищує міжнародний рейтинг університету

    В складі групи VCAE (Валідаційної Ради з Архітектурної Освіти): голова, представник МСА-ЮНЕСКО – Пітер Гарстецькі, архітектор фірми «Фостер і Партнери», Великобританія; заступник голови, представник МСА-ЮНЕСКО Ph.D. Олена Олійник, зав.кафедри дизайну інтер’єру ННІАП НАУ, відповідальна за міжнародну діяльність ННІАП, Україна; представник Королівського Інституту Британських архітекторів (RIBA) Лейтон Рейд, Великобританія;  репортер RIBA, Ph.D. Ніколас Х’юмс, Великобританія; регіональний представник - доцент Тофік Абу Ханташ, ОАЕ.

    Процес валідації тривав чотири дні. За цей час було проведено зустрічі з ректором; деканом архітектурного департаменту та викладачами дисциплін; із студентами та керівниками практик; члени групи також ознайомились з робочими планами, портфоліо студентів та експозицією студентських проектів та наукових робіт по роках.

    Комісія відзначила високий рівень наукової та інженерної підготовки, обов’язковим є вивчення соціальних, теоретико-містобудівних та економічних дисциплін; проте рівень художньої підготовки трохи нижчий за рівень студентів-дизайнерів НАУ, особливо в перші роки. Абсолютно відсутня академічна художня підготовка, вся графіка має виключно прикладний характер.

    Викладання в Аджманському університеті проводиться виключно англійською мовою; вартість навчання дуже висока – 10000 долларів за рік, проте і серед студентів, і серед викладачів більшість – іноземці. Є навіть два студенти з України. Вражає високий рівень наукової підготовки студентів і величезна бібліотека з архітектури (більше 3000 примірників). Кафедра щорічно проводить майстер-класи видатних іноземних архітекторів.

    Архітектура тут теж не основна спеціальність, як в НАУ, але ректорат пішов на витрати покриття міжнародної валідації - для підняття престижу і залучення іноземців.

    Робота комісії була дуже напруженою і плідною та сприяла поширенню міжнародних зв’язків. Зав.кафедри дизайну інтер’єру НАУ, член комісії Олійник О.П. провела окрему зустріч з деканом факультету дизайну інтер’єру для підписання угоди про співробітництво. Досягнуто домовленість про співпрацю, угоду буде підписано найближчим часом.





    © Національний авіаційний університет
    03058, Україна
    м.Київ, просп. Гузара Любомира 1
    post@nau.edu.ua | (044)406-79-01