Роботу Університету розблоковано, приміщення звільнено від озброєних молодиків
  • Довідник
  • Пошта
  • УКР
  • ENG
  • ...
27.10.2020, 13:06
Останні новини
Події
    NAU

    konferencziya molodyh uchenyh i studentiv polit

    vstup do NAU

    Інститут неперервної освіти






    Роботу Університету розблоковано, приміщення звільнено від озброєних молодиків

    Роботу Університету розблоковано, приміщення звільнено від озброєних молодиків
    img

    25 жовтня фізичний доступ до головного адміністративного корпусу Національного авіаційного університету намагалися заблокувати 50 озброєних молодиків, одягнених у балаклави. 

    Невідомі несанкціоновано потрапили до приміщень НАУ та діяли за дорученням колишнього ректора університету Володимира Ісаєнка,  якого було звільнено із займаної посади наказом МОН від 7 жовтня 2020 року. 

    Безпосередніми організаторами спроб озброєного захоплення університету були: начальник охорони Ісаєнка – Юрій Поліщук, два особистих охоронці звільненого В. Ісаєнка – Максим Стусь і Юрій Пшеничний, а також особистий водій колишнього ректора  В. Ісаєнка - Кирило Моргун. Безпосередню участь у незаконних спробах блокування роботи Університету взяв також колишній т.в.о. ректора НАУ Артур Гудманян. 

    Останній, відмовлявся  визнавати факт звільнення  В. Ісаєнка та намагався застосувати до нового очільника університету  - Римвідаса Вілімовича Хращевського - фізичну силу за підтримки найнятих 50 молодиків. 

    Невідомі у балаклавах мали при собі зброю і газові балончики. Керуючись вказівками начальника охорони Ісаєнка, охоронців та водія Ісаєнка, вони не лише кілька днів поспіль блокували доступ співробітників НАУ до головного корпусу університету, але й погрожували їм за спроби зафільмувати їх перебування і поведінку в Університеті. 

    Станом на сьогодні, 27 жовтня, конфлікт врегульовано завдяки зусиллям полку особового призначення №1 МВС України. Поліція арештувала усіх учасників озброєного нападу на Університет, у тому числі – їх організаторів: водія та двох особистих охоронців Ісаєнка. 

    Відкрито кримінальне провадження за статтею 356 – самоуправство. На даний час зловмисники знаходяться у Солом'янському районному управлінні міліції, чекають на допити та обрання мір запобіжного заходу. 

    Адміністрація Національного авіаційного університету висловлює подяку співробітникам правоохоронних органів, зокрема, керівництву  Солом‘янського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві за захист Університету від неправомірних дій зловмисників, а також керівництву МОНУ за оперативне втручання у конфлікт та сприяння швидкому врегулюванню ситуації. 

    Зокрема, заступник Міністра освіти і науки України  Ігор Гарбарук оперативно прибув до Університету спільно з колегами та організував нараду щодо подальшого забезпечення функціювання Університету в штатному режимі за участі в.о. ректора НАУ Рімвідаса Хращевського. 

    Національний авіаційний університет працює у штатному режимі. Оцінку діям зловмисників нададуть правоохоронні органи.

     

    Посилання на відео





    © Національний авіаційний університет
    03058, Україна
    м.Київ, просп. Гузара Любомира 1
    post@nau.edu.ua | (044)406-79-01