Міжнародна конференція ІЕЕЕ «Actual Problems of Unmanned Aerial Vehicles Developments»
  • Довідник
  • Пошта
  • УКР
  • ENG
  • ...
18.10.2017, 11:19
Останні новини
Події
    NAU

    konferencziya molodyh uchenyh i studentiv polit

    reestratsii na nmt 2024

    suchasni zakladi osviti

    vstup do NAU

    Інститут неперервної освіти






    Міжнародна конференція ІЕЕЕ «Actual Problems of Unmanned Aerial Vehicles Developments»

    Міжнародна конференція ІЕЕЕ «Actual Problems of Unmanned Aerial Vehicles Developments»
    img

       17 жовтня 2017 року в актовій залі 1 корпусу розпочала роботу Міжнародна конференція «Actual Problems of Unmanned Aerial Vehicles Developments» («Актуальні проблеми розвитку безпілотних літальних апаратів»). Конференція під егідою ІЕЕЕ (Institute  of Electrical and Electronics Engineers) проводиться у Національному авіаційному університеті уже вчетверте і об’єднує численних вітчизняних та закордонних фахівців задля розв’язання актуальних проблем галузі.

       Цього року участь у конференції взяли 65 науковців із України, Польщі, Туреччини та Португалії. Відкрив захід Голова оргкомітету конференції, завідувач кафедри АКІК НАУ д.т.н., професор, засл. діяч науки і техніки України Віктор Синєглазов. Він привітав учасників та гостей з початком роботи і коротко окреслив стан розвитку БПЛА на теренах України:

       «Днями  у Києві відбулася Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя і безпека – 2017». Зразків безпілотної техніки на ній при цьому було представлено відносно небагато: малочисельні виробники БПЛА сьогодні переважно копіюють застарілі західні зразки, не виробляючи власних. Причин цьому дві: відсутність сучасної технології виробництва та занедбаний стан науки в Україні загалом, яка зараз знаходиться без належного фінансування.  Наукова думка в нашій країні не еволюціонує, і, якщо так триватиме далі, на вітчизняному ринку залишаться тільки БПЛА іноземного виробництва. Тому проведення даної конференції в НАУ дуже актуально і важливо не тільки для наукової спільноти але в першу чергу для України і нашого університету».

       Одночасно Віктор Синєглазов відмітив те, що до участі у конференції регулярно долучаються студенти. На його думку, дослідження БПЛА – одна з найперспективніших тем, оскільки вона знаходиться на стику багатьох галузей на напрямків.

       Робота конференції відбувалася у 4 секціях, які відобразили основні напрямки розвитку БПЛА:

    А. Проектування БПЛА;

    В. Виробництво та обслуговування;

    С. Обладнання БПЛА;

    D. Прикладні аспекти використання БПЛА.

     

       Конференція триватиме до 19 жовтня включно.

     





    © Національний авіаційний університет
    03058, Україна
    м.Київ, просп. Гузара Любомира 1
    post@nau.edu.ua | (044)406-79-01