Проблеми мовної компетенції в галузі авіації та шляхи їх подолання
  • Довідник
  • Пошта
  • УКР
  • ENG
  • ...
28.04.2017, 12:40
Останні новини
Події
    NAU

    konferencziya molodyh uchenyh i studentiv polit

    vstup do NAU

    Інститут неперервної освіти






    Проблеми мовної компетенції в галузі авіації та шляхи їх подолання

    Проблеми мовної компетенції в галузі авіації та шляхи їх подолання
    img

       20 квітня 2017 року під час проведення XII Всесвітньої науково-практичної конференції «Авіа-2017» в Навчально-науковому гуманітарному інституті відбулося засідання секції 37 «Мовна підготовка фахівців авіаційної галузі». Керівник секції – професор О. В. Ковтун, секретар – доцент Т. Г. Семигінівська.

       У роботі секції було представлено доповіді науково-педагогічних працівників з Національного авіаційного університету, Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету та Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

       Провідною проблемою наукової дискусії постали проблеми мовної підготовки фахівців авіаційної галузі.

       Найбільший інтерес викликали доповіді, присвячені методиці вдосконалення умінь читання та роботи з бортовою літературою у майбутніх пілотів, перекладацькому аспекту фразеології радіообміну, редагуванню як методу удосконалення комунікативно-професійної компетентності майбутнього фахівця.

       Найбільш ґрунтовно окреслена проблематика була представлена у виступах О.В. Ковтун, М.Л. Пилипчук, Л.І. Федчук та Т.А. Гармаш.

       Робота секції об’єднала дослідників із різних галузей знань і сфер професійної діяльності та виявила спільність думок та суджень. Обговорення пройшло у формі жвавої дискусії та конструктивного діалогу між учасниками.

     





    © Національний авіаційний університет
    03058, Україна
    м.Київ, просп. Гузара Любомира 1
    post@nau.edu.ua | (044)406-79-01