На виставці «Зброя та безпека-2017» відбулася міжнародна науково-практична конференція
  • Довідник
  • Пошта
  • УКР
  • ENG
  • ...
13.10.2017, 07:40
Останні новини
Події
    NAU

    konferencziya molodyh uchenyh i studentiv polit

    vstup do NAU

    Інститут неперервної освіти






    На виставці «Зброя та безпека-2017» відбулася міжнародна науково-практична конференція

    На виставці «Зброя та безпека-2017» відбулася міжнародна науково-практична конференція
    img

    Як ми вже повідомляли, 10-13 жовтня 2017 року в Києві працює XIV Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека-2017». 

    12 жовтня в рамках виставки тут пройшла Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи розвитку військової авіації. Кооперація підприємств авіаційної промисловості з іноземними компаніями - головний напрямок військово-технічного співробітництва та основа для створення нових зразків авіаційної техніки»

    Серед 18 передбачених програмою доповідачів двоє представляли Національний авіаційний університет. Це - проректор з наукової роботи, професор Володимир Харченко та професор Євген Ударцев.

    Окрім виступу з доповіддю Володимир Харченко відкрив конференцію. Він зазначив, що така щорічна зустріч дозволяє фахівцям не тільки обмінятися інформацією, а й згуртуватися в одну команду, перед якою стоять нелегкі завдання, які, проте, конче необхідно виконати.

    У доповіді «Інноваційні розробки в Національному авіаційному університеті» Володимир Харченко підкреслив, що НАУ став однією з перших установ в Україні, які привернули увагу до проблеми розвитку сучасних безпілотних авіаційних систем (БАС) спеціального та військового призначення.

    Найбільш актуальними нині є застосування безпілотних авіаційних систем (БАС) за спеціальним призначенням в інтересах органів оборони та внутрішніх справ, у проблемах з надзвичайних ситуацій, для повітряного спостереження та охорони кордонів, що дозволить підвищити ефективність оперативного керування силами та засобами різних відомств під час виконання завдань за призначенням.

    Широкими є і можливості застосування безпілотників: аерофотозйомка та контроль земної поверхні в інтересах розвідки, виявлення рухомих і стаціонарних об'єктів; авіаційні комплекси для радіо-електронного придушення; авіаційні роботи в інтересах наведення  високоточної зброї та ряд інших.

    У Науково-виробничому центрі безпілотної авіації «Віраж» розроблена низка безпілотних літальних апаратів, призначених для виконання спеціальних завдань. Причому всі моделі БАС вже пройшли випробування в бойових умовах.

    Промовець  наголосив, що НАУ має достатній науковий, технічний і технологічний потенціал, який є актуальним для державного фінансування та привабливим для інвестування, що дозволить зайняти гідне і конкурентоспроможне місце у розробці, виробництві та експлуатації безпілотних авіаційних систем, а також у підготовці висококваліфікованих кадрів для цієї галузі.

    Докладно аргументований виступ професора Євгена Ударцева «Вихорактивні крила сучасних безпілотних літаків» дозволив пересвідчитись учасникам конференції, наскільки є ефективними дослідження університетських учених для підвищення ефективності та надійності безпілотників.

    За результатами роботи конференції буде визначено не тільки найактуальніші напрями перспектив розвитку військової авіації, а й шляхи їх реалізації. А це в нинішніх умовах має особливу цінність.





    © Національний авіаційний університет
    03058, Україна
    м.Київ, просп. Гузара Любомира 1
    post@nau.edu.ua | (044)406-79-01