Америка поруч
  • Довідник
  • Пошта
  • УКР
  • ENG
  • ...
11.02.2013, 06:52
Останні новини
Події
    NAU

    konferencziya molodyh uchenyh i studentiv polit

    reestratsii na nmt 2024

    suchasni zakladi osviti

    vstup do NAU

    Інститут неперервної освіти






    Америка поруч

    Америка поруч
    img

    7 лютого 2013 року в Гуманітарному інституті відбулась зустріч студентів 1 курсу спеціальності «Документознавство та інформаційна діяльність» та викладачів кафедри історії та документознавства з американським музеологом та куратором громадського міського музею м. Браунсвилл (штат Техас) пані Дженніфер Канн. Вона перебуває в Києві за програмою Fulbright Scholar в статусі вільного куратора в Музеї Івана Гончара. Пані Канн ознайомила слухачів із американським баченням ролі музею в суспільстві, новими тенденціями в світовій музейній справі, профільною структурою музеїв США та новими інтерактивними формами музейної роботи. Розповідь супроводжувалась відеорядом і була дуже наглядною.

    Особливу зацікавленість викликала розповідь про інститут волонтерів, діяльність яких є поширеною в музеях США, і особливо в невеликих музеях провінційних міст, що складають більшість серед музеїв країни. Пані Канн розповіла про досвід організації волонтерської роботи в музеї де вона працює, поділилась спогадами про роботу волонтером в студентські роки і закликала студентів приєднуватись до волонтерського руху, який тільки зароджується в Україні. Слухачам сподобались її дотепні жарти, обізнаність в питаннях українського музеєзнавства, а також те, що американка не соромилась сама задавати питання і уважно слухала пояснення від аудиторії.

    Спілкування з американською гостею буде продовжена на міжнародній конференції в березні 2013 року, яку організовує кафедра історії та документознавства.

     





    © Національний авіаційний університет
    03058, Україна
    м.Київ, просп. Гузара Любомира 1
    post@nau.edu.ua | (044)406-79-01