Змагання серед яхт на «Кубок середнього Дніпра»
  • Довідник
  • Пошта
  • УКР
  • ENG
  • ...
2.08.2018, 12:15
Останні новини
Події
    NAU

    konferencziya molodyh uchenyh i studentiv polit

    vstup do NAU

    Інститут неперервної освіти






    Змагання серед яхт на «Кубок середнього Дніпра»

    Змагання серед яхт на «Кубок середнього Дніпра»
    img

    14-17 липня пройшли змагання серед яхт на «Кубок середнього Дніпра», що відбуваються раз на два роки 300-кілометровим маршрутом: Українка-Канів-Черкаси-Світловодськ.

    У змаганнях узяло участь 19 яхт - з яхт-клубів  «Південний» та «Стугна» і одна яхта з Києва.

    «Від нашого клубу, - розповідає заступник директора яхт-клубу «Південний» Євген Плахотнюк, - стартувало 4 екіпажі. Проте вони взяли участь тільки у перегонах першого етапу, тому з Канева повернулися на базу. Лише екіпаж нашої яхти «Полонез» пройшов увесь маршрут під прапором НАУ із символікою яхт-клубу «Південний і виборов друге місце».

    Змагання проходили у кілька етапів. Яхти-лідери фінішували у Світловодську близько 17 липня о 1 годині ночі, а об 11 годині відбулося нагородження.

     За 1 місце оргкомітет змагань вручив «Кубок середнього Дніпра» та оригінальний подарунок від спонсора змагань ТМ «Микулинецьке».

    За 2-ге місце команді Євгена Плахотнюка від НАУ були вручені кубок «Кращий екіпаж НАУ» та книга від спонсорів – «Збірка правил змагання» українською та англійською мовами.

    3-тій призербув нагороджений бухтою яхтного мотузка.

    Усі екіпажі також отримали грамоти та призи від спонсора – ТМ «Микулинецьке».

    У змаганнях брали участь яхти різних класів, тому вони мали різну кількість членів екіпажів - від 3  до 6.

    «Наша яхта була найбільша на змаганнях, - продовжує Євген. – У моєму екіпажі були  спочатку 6 людей, але Миколі Дрищуну довелося зійти на берег після 1 етапу. У команді були 2 цьогорічних випускники НАУ - Андрій Мазурок та Василь Забелін, ще двоє – випускники курсів «Центру  підготовки кваліфікованих яхтсменів» Володимир Кравцов та Антон Хоменко».

    Нагадаємо, що яхт-клуб було створено понад 30 років тому Євгеном Ударцевим – професором кафедри аеродинаміки, який і донині викладає в НАУ. 

    Зараз у яхт-клубі «на ходу» п’ять яхт, а ще дві – невдовзі після ремонту стануть «у стрій». Утримується «флотилія» коштом яхтсменів-ентузіастів, частина з яких працює в НАУ. Членами клуба є також студенти.

    Наразі хлопці ходять на змагання в Київ та Вишгород.

    Бажаємо їм нових перемог під вітрилами.





    © Національний авіаційний університет
    03058, Україна
    м.Київ, просп. Гузара Любомира 1
    post@nau.edu.ua | (044)406-79-01