Вишиванко моя, вишиванко…
  • Довідник
  • Пошта
  • УКР
  • ENG
  • ...
17.05.2018, 10:51
Останні новини
Події
    NAU

    konferencziya molodyh uchenyh i studentiv polit

    vstup do NAU

    Інститут неперервної освіти






    Вишиванко моя, вишиванко…

    Вишиванко моя, вишиванко…
    img

    17 травня – Всесвітній день вишиванки. З нагоди цієї події бібліотекарі Науково-технічної бібліотеки НАУ організували парад вишиванок, флешмоб, фотоконкурс. Громада, зібравшись у бібліотеці, під музичний супровід пісень Дмитра Павличка «Два кольори», Тараса Петриненка «Україна», Тіни Кароль «Україна – це ти!» пройшла урочистою ходою читальними залами НТБ, даруючи відвідувачам захоплююче дійство чарівності й краси.

    Розмаїття вишитих сорочок зворушило присутніх. Відчувши силу магії національного одягу, усі поринули у святкову атмосферу української етніки та народних традицій. Спілкуючись, колеги розповідали про свої вишиванки: повір’я пов’язані з ними, особливості орнаменту й символізм візерунків. Познайомили відвідувачів з книжково-ілюстративною виставкою «Традиційне вбрання українців», що присвячена до Всесвітнього дня вишиванки. Презентували перегляди літератури «Сиве сонце моє» до Дня матері й «Скарбниці історичної та культурної спадщини» до Міжнародного дня музеїв.  

    Вишиванка – духовний оберіг українців. Наші пращури вірили, що вишивана сорочка має магічну силу «родову» й «прогнозуючу» (загадування майбутнього), яка передається з роду в рід, від покоління до покоління во славу українського народу.  

    Зі святом Вас!

    З Всесвітнім днем вишиванки!





    © Національний авіаційний університет
    03058, Україна
    м.Київ, просп. Гузара Любомира 1
    post@nau.edu.ua | (044)406-79-01