В НАУ відбулась конференція «Екологічна безпека держави»
  • Довідник
  • Пошта
  • УКР
  • ENG
  • ...
20.04.2018, 09:45
Останні новини
Події
    NAU

    konferencziya molodyh uchenyh i studentiv polit

    vstup do NAU

    Інститут неперервної освіти






    В НАУ відбулась конференція «Екологічна безпека держави»

    В НАУ відбулась конференція «Екологічна безпека держави»
    img

    19 квітня 2018 р. в Національному авіаційному університеті відбулась ХІІ Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених і студентів «Екологічна безпека держави» за участі іноземних науковців.

    У заході взяли участь ректор НАУ, професор Володимир Ісаєнко, завідувач кафедри екології ННІЕБ НАУ Сергій Бойченко, професор кафедри гігієни та екології Буковинського державного медичного університету, завідувач кафедри екології і права Чернівецького факультету НТУ «Харківський політехнічний інститут», д.б.н., професор Юрій Масікевич, Академік НАН України, доктор фізико-математичних наук, професор Антон Наумовець, академік НАН України, доктор технічних наук, професор  Ігор Карп, голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.

    - Національний авіаційний університет постійно тримає в полі зору питання екобезпеки держави, оскільки має безпосередній стосунок до цієї галузі, адже в структурі нашого вишу функціонує Навчально-науковий інститут Екологічної безпеки (НН ІЕБ), який готує фахівців відповідного профілю для органів державної влади, - зазначив ректор НАУ Володимир Ісаєнко, вітаючи учасників конференції. – Питання національної безпеки в екологічній сфері стає дедалі актуальнішим для України, відтак, бажаю учасникам конференції розширити наукові горизонти у баченні шляхів вирішення цих проблем.

    Ректор НАУ представив учасникам конференції екологічні проекти НАУ, а також міжнародні наукові програми і дослідження, в яких бере участь університет, зокрема спільно зі США і Китаєм.

    У межах науково-практичної конференції відбувся концепт-семінар «Екобезпека держави у контексті євроінтеграційних процесів: виклики, тренди, загрози». На ньому виступив перший заступник начальника управління екологічного менеджменту ПАТ «Укрзалізниця» Анатолій Павлюк з доповіддю «Екологія та економіка залізничного транспорту України: проблеми та шляхи їх вирішення».

    Своїми поглядами на проблематику екологічної безпеки в світі та в Україні поділилися і науковці  Тетяна Тарасова, Дмитро Гулевець, Оксана Тарасова. Вони представили презентації за такою тематикою: «Стратегічна екологічна оцінка як інструмент формування екополітики», «Участь громадськості в оцінці впливу на довкілля», «Сталий (збалансований) розвиток, кліматична справедливість: особливості визначення».





    © Національний авіаційний університет
    03058, Україна
    м.Київ, просп. Гузара Любомира 1
    post@nau.edu.ua | (044)406-79-01