Перші випробування борту М-56 «Модуль» розробки НВЦБА «Віраж»
  • Довідник
  • Пошта
  • УКР
  • ENG
  • ...
16.02.2018, 11:59
Останні новини
Події
    NAU

    konferencziya molodyh uchenyh i studentiv polit

    vstup do NAU

    Інститут неперервної освіти






    Перші випробування борту М-56 «Модуль» розробки НВЦБА «Віраж»

    Перші випробування борту М-56 «Модуль» розробки НВЦБА «Віраж»
    img

    12 лютого 2018 року на ЗПС аеродрому БВАК (Біла Церква) відбувся перший підйом колісного варіанту безпілотного повітряного судна (БПС) М-56 «Модуль» розробки НВЦБА «Віраж» Національного авіаційного університету. При температурі повітря -20С, та вітрі 4 м/с у тестовому польоті перевірялась відповідність розрахункових та отриманих у реальних умовах ЛТХ. Також розробники мали намір отримати  результати застосування на БПС різноманітної фото- і відеоапаратури, перевірити працездатність та надійність бортових і наземних систем комплексу у складі БПС М-56 «Модуль» та його наземної станції керування.

    Випробування пройшли успішно. М-56 «Модуль» розвило середню швидкість польоту 21м/с і максимальну – 35 м/с.  Борт вдало приземлився. Програма польоту повністю виконана.

    БПС М-56 «Модуль» призначене для тривалого моніторингу територій впродовж періоду до 4 год та на висоті від  50 до 3000 м. Судно побудоване за схемою «літаюче крило» великого видовження. Розмах крила складає близько 5м, стартова маса сягає до 15 кг. 

    Польоти М-56  «Модуль» є складовою частиною науково-дослідної роботи плану робіт НАУ і МОН «Методологія розроблення високоточних динамічних модульних систем багатоальтернативного виявлення, розпізнавання та класифікації об’єктів».

     





    © Національний авіаційний університет
    03058, Україна
    м.Київ, просп. Гузара Любомира 1
    post@nau.edu.ua | (044)406-79-01