В університеті проведено ювілейну олімпіаду з інформаційно-психологічної безпеки
  • Довідник
  • Пошта
  • УКР
  • ENG
  • ...
16.04.2024, 18:05
Останні новини
Події
    NAU

    vstup do NAU

    Інститут неперервної освіти






    В університеті проведено ювілейну олімпіаду з інформаційно-психологічної безпеки

    В університеті проведено ювілейну олімпіаду з інформаційно-психологічної безпеки
    img

    12 квітня 2024 року в НАУ було проведено Х Міжнародну студентську олімпіаду «Шляхи та механізми захисту інформаційного простору України від шкідливих інформаційно-психологічних впливів».

    Організаторами заходу від НАУ виступили Факультет комп’ютерних наук та технологій, Факультет кібербезпеки та програмної інженерії, Факультет аеронавігації, електроніки та телекомунікацій, Центр інновацій та компетенцій «Кібер Дія» НАУ, НДЛ протидії кіберзагрозам в авіаційній галузі та НКЦ «ІТ-Академія». Партнерами заходу виступила Наукова асоціація кібербезпеки України.

    В олімпіаді взяли участь понад 100 студентів та курсантів з України, Польщі, Грузії та Казахстану. Зокрема, було зареєстровано 28 команд з таких навчальних закладів:

    Ініціатор та ідейний натхненник олімпіади Валентин Петрик вказав: «Чудово, що цьогоріч проводимо вже десяту ювілейну олімпіаду і я радий що вона проходить саме у стінах НАУ, студенти якого безперервно і успішно беруть участь у заході ще з 2015 року. Дякую команді організаторів і керівникам команд за гарну підготовку учасників. До нас долучились багато новачків – це говорить про те, що тематика дуже актуальна і олімпіада має майбутнє. Також, дуже добре що частина заходу пройшла в офлайні, тому що живе спілкування є надзвичайно важливим у наш час».

    Олімпіада проходила у два етапи — командні змагання онлайн, а також індивідуальні змагання у змішаному форматі (змагання відбувались в 6 паралельних групах, з яких 3 групи змагались офлайн, а інші 3 – онлайн). У результаті запеклої боротьби було визначено цьогорічних переможців індивідуальних змагань:

    У групі, де змагались іноземні учасники, перемогу отримали:

    У командних змаганнях тріумфували здобувачі Волинського національного університету імені Лесі Українки (zero worrying) та Київського національного університету імені Тараса Шевченка (агенти кібербезпеки) перші місця.

    «Срібло» вибороли команди Національної академії СБУ (Кібера) та Національного авіаційного університету (НАУ-ФКНТ).

    Третє місце посіли команди Національного університету «Чернігівська політехніка» (НУ «ЧП»), Національного авіаційного університету (НАУ-ФАЕТ), Волинського національного університету імені Лесі Українки (404) та Міжрегіональної академії управління персоналом (ІКІТД).

    Керівник оргкомітету олімпіади Сергій Гнатюк зазначив: «Важливість інформаційно-психологічної безпеки, як складової інформаційної безпеки держави, важко переоцінити в умовах війни. Сьогодні кіберпростір є повноцінним плацдармом ведення бойових дій, а дезінформація, пропаганда та фейки – ефективний інструментарій і фактично військовий арсенал агресора у цій війні. Впевнений, що напрацювання наших учасників мають перспективу практичного використання як для підвищення рівня кібергігієни і медіаграмотності нашого суспільства, так і для досягнення переваг на полі бою».





    © Національний авіаційний університет
    03058, Україна
    м.Київ, просп. Гузара Любомира 1
    post@nau.edu.ua | (044)406-79-01