Кафедра екології Факультету екологічної безпеки, інженерії та технологій проводить ХVІIІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Екологічна безпека держави»
  • Довідник
  • Пошта
  • УКР
  • ENG
  • ...
16.04.2024, 12:53
Останні новини
Події
    NAU

    vstup do NAU

    Інститут неперервної освіти






    Кафедра екології Факультету екологічної безпеки, інженерії та технологій проводить ХVІIІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Екологічна безпека держави»

    Кафедра екології Факультету  екологічної безпеки, інженерії та технологій проводить ХVІIІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Екологічна безпека держави»
    img

    Факультет екологічної безпеки, інженерії та технологій Національного авіаційного університету запрошує студентів, молодих учених, представників наукових установ та громадських екологічних організацій взяти участь у роботі ХVІIІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених та студентів «Екологічна безпека держави», яка відбудеться 18 квітня 2024 року о 9:00 за посиланням.

    У рамках конференції організовано розширений круглий стіл на актуальну тему «Екологічна безпека повоєнних територій та гуманітарне розмінування». До обговорення долучаться провідні експерти з охорони довкілля, екологічно безпечного розмінування повоєнних територій та їх реінтеграції у соціально-економічний простір країни.

    Серед запрошених доповідачів будуть представники:

    Організатори конференції — кафедра екології НАУ на чолі із завідувачкою Тамарою Дудар — запрошують усіх зацікавлених долучитися до обговорення нагальних екологічних питань та пошуку шляхів забезпечення екологічної безпеки держави в повоєнний період.

    Захід розпочнеться з відкриття круглого столу, де виступатимуть в.о. ректора Національного авіаційного університету Ксенія Семенова, завідувачка кафедри екології НАУ, д.т.н., професорка Тамара Дудар та експертка з охорони довкілля, Голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.

    Далі запрошені доповідачі висвітлять ключові питання екологічної безпеки повоєнних територій. Зокрема, старший офіцер Владислав Дудар з Міністерства Оборони України розповість про вплив воєнних дій на довкілля, а Ірина Шкатула з "MAT Kosovo" — про підготовку фахівців у галузі гуманітарного розмінування. Сергій Чумаченко,  д.т.н., професор, державний експерт РНБО України, присвятить свій виступ екологічній безпеці повоєнних територій.

    Вікторія Хрутьба, завідувачка кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища Національного транспортного університету, д.т.н., професорка, ознайомить присутніх з європейськими підходами до управління екологічною безпекою при відновленні та будівництві доріг.

    Сергій Станкевич,  д.т.н., професорта Станіслав Голубов, PhD в галузі наук про Землю з Наукового центру аерокосмічних досліджень Землі НАН України розкажуть про дистанційні методи оцінки екологічного стану повоєнних територій та використання безпілотних літальних апаратів при картуванні мінних полів.

    Євгеній Яковлєв, д.т.н., с.н.с. з Інституту телекомунікацій та глобального інформаційного простору НАН України висвітлить тему екологічної безпеки геологічного середовища, а Руслан Гаврилюк, к.геол.н., Голова Національного екологічного центру України, розповість про системні екологічні реформи як складову шляху до ЄС.

    Окрему бліц-панель буде присвячено регіональним екологічним викликам воєнного часу в Харкові, Миколаєві, Одесі та Житомирі. Серед учасників:

    Ця бліц-панель надасть важливу регіональну перспективу екологічних наслідків війни в різних куточках нашої країни.

    Після виступів передбачено коментарі учасників круглого столу, а завершальне слово належатиме Тамарі Дудар, завідувачці кафедри екології ФЕБІТ НАУ.

    Модераторкою круглого столу виступить доцентка кафедри екології ФЕБІТ НАУ Маргарита Радомська.





    © Національний авіаційний університет
    03058, Україна
    м.Київ, просп. Гузара Любомира 1
    post@nau.edu.ua | (044)406-79-01